Məsələsi kəbin Ələsgərilərdə
+2
Muheqqiq
N_ن_N
6 posters
3 səhifə (Cəmi 5 səhifə)
3 səhifə (Cəmi 5 səhifə) • 1, 2, 3, 4, 5
Geri: Məsələsi kəbin Ələsgərilərdə
İbrahim surəsi--(4).Və Biz göndərdik rəsuldan ancaq öz qoumunun dili ilə ki, bəyan edə onlara. Zəlalətdə tərk edər Allah kimi istəsə və hidayət edər kimi istəsə və O Əzizdir, Həkimdir!
Mənim qoumum ərəbcə danışsaydı,mən ərəb dilində bəyan edəcəkdim.
Hacı Kazım Ibrahimoğlu- İsmarıc sayı : 264
Şəhər/ölkə : Bekke
Talaq surəsi--(11).Rəsul, tilavat edərək üzərinizə ayətini Allahın aydınlaşdırar, xaric etməsi üçün o kəsləri ki, inanırlar və əməlləri islahatdır, zülmətdən nura tərəf. Kim inanar Allah ilə və saleh əməl edə, daxil edər onu bağlara – cari olur altından onun nəhrlər, həmişəlik orada əbədi. Əlbəttə, yaxşıdır Allah onun üçün rizqnən.
Muhəmməd ə.s sizə aydınlaşdırdığına görə sünnü,şiə,sələfi olmusunuz?
Peygember s Allahdan bawqasina and icib dedim. sen buna munasibet bildir sonra sual ver )hənbəli_84 yazıb:Muheqqiq yazıb: cunki Peygember s de Allahdan bawqasina and icib.
Sən deməmişdən Allahdan başqasının da yalan içilən andlara görə cəzalandırmaq qüdrəti var. Əstəğfrullah. Sən nə əqidədəsən. Allah sənə hidayət versin.
Yaxşı sənə bir dənə sual:
Təkcə Allaha and içən səhv yoldadır?
Muheqqiq- İsmarıc sayı : 46
bizim ucun din yazdigindan ibaret deyil yalan daniwma ) bundan bawqa. omer osman ve digerleri olse de sizin ucun diridirler. siz onlarin revayetleri ve fehmi esasinda dininizi qurmusuz. bu baximdan onlar bir nov sizinle paralel wekilde yawayirlar. odur ki onlarin heyatini teftiw etmeyin zaman baximindan ferqi yoxdur. forumun da ferqi yoxdur. sohbeti bu forumda bawlamisan zehmet cek dur sohbetin arxasinda )hənbəli_84 yazıb:Muheqqiq yazıb: niye bu forumda yox?) qorxursan omerin munafiq oldugunu eleskeriler de tesdiq eder? ))
Sizin üçün din elə ondan ibarətdir Ömər münafiqdir ya deyil. Hakimiyyətə Əli (r) gəlməli idi.və s.
Başa düşmürsünüz ki, onlar nə edib, edib. Kimin günahı var ona görə cəzasını çəkəcək.
Bizə düşən özümüzü islah etməkdir.
Dinin mənası keçmişdəkilərin səhvlərini tapmaq deyil. Dinin mənası Allahın göstərdiyi yol ilə getməkdir, Allaha itaət etməkdir, tövhidə əməl etmək və yaşamaqdır.
Bu forum onların forumudur. Öz əqidələrini müzakirə etmək üçün bu forumu açıblar. Müstəqil forumda müzakirə etmək daha yaxşıdır, inşəAllah.
Redaktə edən: Muheqqiq, son redaktə tarixi: B.e. Sen. 10, 2012 11:31 pm, cəmi 1 dəfə
duz buyurmusan eziz qardawim NUN ) Bunun fikiri oz exilerine gedib yeqin, bir haya benddirler ki bir birlerini tekfir etsinler ) Hele bu henbeli_84 menim qelbimde sene dediyim ''maladeslerin'' sayini bilse goren ne eder? )) P.S. Birden malades demek de bunlarin eqidesinde wirk hesab olunar xeberimiz olmaz ))N_ن_N yazıb:sapiq vehabi eqidesini tovbe edib muselman olsan sene de malades deyerler ))
Əziz Muhəqqiq qardaşım )
BU fitnəkar vahabi elə bilir ki, belə ucuz variantlarla araqmıza fitnə sala biləcək )))
Elə bilir ki, "Nun-dan malades aldın" və s. bu kimi mənasız ifadələrlə səni haqqı yazmaqdan, məni də haqqa afərin deməkdən saxlaya biləcək )))
Hənbəli_84, bizə bir-birimizdən "malades" almaq xoşdu ) Çünki, haqq əhlinin haqq əhlini təsdiq eləməsi xoş haldı )
Siz isə öz ağalarıvız olan sionistlərdən malades almaqdasuz! )
Ondansa bu yaxşıdı )
Haci Kazim Ibrahimoglu yazıb:İbrahim surəsi--(4).Və Biz göndərdik rəsuldan ancaq öz qoumunun dili ilə ki, bəyan edə onlara. Zəlalətdə tərk edər Allah kimi istəsə və hidayət edər kimi istəsə və O Əzizdir, Həkimdir!
Allah sizi islah eləsin!
1. Əvvəla, Allahu təala "göndərdik" deyir, " qiyamətə qədər hər qövmə öz dilində danışan rəsul göndərəcəyik" deməyib . Əgər sən iddia edirsənsə ki, Allah belə bir ayə nazil edib, o zaman buyur sübut elə! Əks təqdirdə Allaha atdığın iftiraya görə tövbə elə! Cavabını gözləyəcəyəm )
2. Sənin məntiqinlə götürsək, Muhəmməd (s.a.s) öz qövmü üçün gəlib, Quran da yalnız ərəblərə aiddir . Deməli, biz Qurana etina etməsək də olar ? )
3. Yenə də sənin məntiqinlə götürsək, gərək sən öz rəsuluva enən ayələri bizə yazasan özü də Azərbaycan dilində ) Yoxsa, Ələsgər ərəbdi ? )
Yaxşı, bəs sən SƏNİN dilində gəlməyən bir kitabdan dəlil niyə gətirirsən ki ? )
4. BUndan əlavə, sənin sözündən belə çıxır ki, Musaya (ə) nazil olan kitaba Fironun itaət etməsi vacib deyildi ) Çünki, Firon qibti idi, Musa (ə) isə ibrani ) Təbii ki, Musaya da Tövrat öz dilində nazil olmuşdu )
5. O zaman sənin məntiqinlə götürsək , İran kisrasının və digərlərinin peyğəmbərə (s.a.s) qarşı tutarlı dəlilləri var idi ki, İslam dinini qəbul etməsinlər. Çünki, Muhəmməd (s.a.s) -ə nazil olan kitab ərəbcə idi ) İran kisrası və digər rəhbərlər isə ərəb deyildilər ) Onların ərəb dilini bilib bilməməkləri isə önəmli deyildir )
6.bütün bunlardan əlavə... Lap qəbul eləsək ki, sən Qurandan bir ayə tapdın ki, "qiyamətə qədər hər qövmə öz dilində kitab nazil edərik" və s. bu kimi ayə... O zaman, bu hələ heç də o demək deyil ki, sən , yaxud, sənin kimi digər yalançılar iddia edə bilərlər ki, HƏMİN RƏSUL MƏHZ SƏNSƏN! )
Yəni, sənin əlində dəlil olmalıdır ki, SƏN RƏSULSAN! ) Qurandakı rəsullar barədəki ayələri inkar edən yoxdur ) ....
Bir misalla başa salım... Şahın oğlu itib.... üstündən 20 il keçib. Bir nəfər çıxıb deyir ki, "mən şahın oğluyam"... Ondan dəlil istəyəndə isə şahın öz gündəliyində yazdığı sözü dəlil gətirir : "Mənim şahzadə oğlum itib".... BUna əsasən iddia edir ki, həmin cümlədə keçən "şahzadə oğul" sözü məhz ona şamil edilməlidir.
Ağıllı insanlar bunun üçün dəlil istədikdə isə səs-küy salıb, "məgər şah yalan danışır? Siz şaha inanmırsız?" kimi mənasız sözlər israf edirlər )
Bax, sizin işiniz həmin yalançılara bənzəyir ki, heç bir dəlil sübut olmadan şah oğlu olduqlarını iddia edirlər ) İndi buyur dəlil göstər ki, siz Allahın rəsulusuz )
7. Hər bir halda... Qurandan dəlilinizi gözləyəcəyəm ki, "qiyamətə qədər hər qövmə öz dilində peyğəmbər göndərərik" cümləsini təsdiq etmiş olsun! )
8. Hər bir vəchlə sənin batil iddiaların məhvə düçar olduğu üçün.... İstəyirəm ki, edəm bir daha xahiş! )
Olmasa əgər zəhmət, ayələri edin fərli tərcümə başlı! )
N_ن_N- İsmarıc sayı : 375
Haci Kazim Ibrahimoglu yazıb:Talaq surəsi--(11).Rəsul, tilavat edərək üzərinizə ayətini Allahın aydınlaşdırar, xaric etməsi üçün o kəsləri ki, inanırlar və əməlləri islahatdır, zülmətdən nura tərəf. Kim inanar Allah ilə və saleh əməl edə, daxil edər onu bağlara – cari olur altından onun nəhrlər, həmişəlik orada əbədi. Əlbəttə, yaxşıdır Allah onun üçün rizqnən.
Yenə də Quran ayələrininin mənasını təhrif edirsiz )
Məhz Allahın Qurandakı əmrinə əsasən İnsan Allaha itaət etməli ( müsəlman olmalı ) , peyğəmbərə (s.a.s) itaət etməli ( sünni olmalı ) , əmr sahiblərinə - yəni, on iki imama itaət etməli ( şiə olmalıdır ) ....
Əgər şiəsənsə, deməli, həm sünnisən, həm sələfisən, həm müsəlmansan, həm ibrahimisən və s. və ilaxir... Bir sözlə bütün gözəl sifətləri özündə cəm eləmisən...
Yox, əgər şiə deyilsənsə, deməli, Allahın əsl dinindən uzaqlaşıb, əmrindən kənarlaşmış, firqəyə bölünmüş, zəlalətə düçar olmuşsan! )
Çünki, Allah sənə əmr edir ki, əmr sahiblərinə itaət edib onların şiəsi olasan! ) Vəssəlam! )
Bizim Allaha da , Muhəmmədə (s.a.s) də , Əliyə (ə) də itaət etməyimizdə Quran və sünnədən dəlil var )
Bəs sizin ƏLəsgərə itaət etməyinizdə Qurandan dəlil nədir ? ))
Əgər yenə də rəsullar haqqındakı mübarək ayələri yalançı ƏLəsgərə , özüvə və özünüz kimilərə aid edəcəksənsə, əziyyət çəkməyin! )
[quote="Muheqqiq"]
Qardaşım, sən vahabidən sözünün arxasında durmağı gözləmə! )
Sübut istəyirdi sübut da gətirmişik )
İndi də belə mənasız bəhanələr gətirir. Sanki, bir az əvvəl sübutu istəyən bu deyildi.
Görəsən sübutu gətirməmişdən əvvəl yekə-yekə danışıb "sübut gətir" deyərkən, niyə təklif eləmirdi ki, "başqa forumda müzakirə edək, sübutu da orda gətir ?" ))
nƏ İSƏ... Allah bunları islah eləsün! AmiN!
hənbəli_84 yazıb:forumun da ferqi yoxdur. sohbeti bu forumda bawlamisan zehmet cek dur sohbetin arxasinda )
Qardaşım, sən vahabidən sözünün arxasında durmağı gözləmə! )
Sübut istəyirdi sübut da gətirmişik )
İndi də belə mənasız bəhanələr gətirir. Sanki, bir az əvvəl sübutu istəyən bu deyildi.
Görəsən sübutu gətirməmişdən əvvəl yekə-yekə danışıb "sübut gətir" deyərkən, niyə təklif eləmirdi ki, "başqa forumda müzakirə edək, sübutu da orda gətir ?" ))
nƏ İSƏ... Allah bunları islah eləsün! AmiN!
[quote="Muheqqiq"]
Şirk deyil , amma, bəlkə də bidətdi ) heç peyğəmbər 9s.a.s) dövründə "malades" sözünü işlədirdilər ? ) Malades bidətdi )
N_ن_N yazıb:
Hele bu henbeli_84 menim qelbimde sene dediyim ''maladeslerin'' sayini bilse goren ne eder? )) P.S. Birden malades demek de bunlarin eqidesinde wirk hesab olunar xeberimiz olmaz ))
Şirk deyil , amma, bəlkə də bidətdi ) heç peyğəmbər 9s.a.s) dövründə "malades" sözünü işlədirdilər ? ) Malades bidətdi )
(1).İsmi ilə Allahın – Rəhmanın, Rəhimin! De: «Ay əhli kafirlər! (2).Etmərəm ibadət sizin ibadət etdiyinizə (3) və etməzsiniz ibadət mənim ibadət etdiyimə (4) və deyiləm edən ibadət, nə ki, ibadət edirsiniz (5) və etməzsiniz ibadət, nə ki, mənim ibadət etdiyimə - (6) sizin dininiz sizin üçün və mənim dinim mənim üçün!»
1. De: "Ey kafirlər!
2. Mən sizin ibadət etdiklərinizə ibadət etmərəm,
3. siz də mənim ibadət etdiyimə ibadət edən deyilsiniz.
4. Mən sizin ibadət etdiklərinizə ibadət edən deyiləm,
5. siz də mənim ibadət etdiyimə ibadət edən deyilsiniz.
6. Sizin dininiz sizə, mənim dinim də mənədir!"
Kazim ) Sen hele resul oldugunu isbat ede bilmemisen! Odur ki bu yazdigin ayeler senin eleyhinedir. Odur ki bu ayeleri men de senin ucun yaziram!Haci Kazim Ibrahimoglu yazıb:1. De: "Ey kafirlər!
1. De: Ey (yalandan resulluq iddiasi eden) kafirler!
2. Men sizin ibadet etdiklerinizie (eleskere, hamlete, yalcina, babaya ve digerlerine) ibadet etmerem!
3. Siz de menim ibadet etdiyime (alemlerin rebbi olan Allaha) ibadet etmezsiniz!
4. Men sizin ibadet etdiyinize (eleskere, yalcina, hamlete babaya ve digerlerine) ibadet eden deyilem!
5. Siz de menim ibadet etdiyime (alemlerin rebbi olan Allaha) ibadet eden deyilsiniz!
6. Sizin (yalancilar terefinden uydurulmuw) dininiz size, menim de dinim menedir!
Haci Kazim Ibrahimoglu yazıb:(1).İsmi ilə Allahın – Rəhmanın, Rəhimin! De: «Ay əhli kafirlər! (2).Etmərəm ibadət sizin ibadət etdiyinizə (3) və etməzsiniz ibadət mənim ibadət etdiyimə (4) və deyiləm edən ibadət, nə ki, ibadət edirsiniz (5) və etməzsiniz ibadət, nə ki, mənim ibadət etdiyimə - (6) sizin dininiz sizin üçün və mənim dinim mənim üçün!»
Bu ayə haqdır. Amma, sən batil məqamda işlətmisən. Bu ayədə bu sözləri deyən peyğəmbərdi (s.a.s). Yəni, bu sözləri QURANI QƏBUL ETMƏYƏNLƏRƏ DEMƏYİ əmr edən Allahdır ki, bu əmri Muhəmmədə (s.a.s) verib Kazıma yox! )
2. Kazım isə bu sözlərin şamil olunduğu kimsələr sırasında ola bilər, peyğəmbərlər sırasında yox. Çünki, Quran və sünnə Muhəmmədin (s.a.s) sonuncu peyğəmbər olduğunu bildirir, siz isə bunu - deməli, Quranı inkar edirsiz )
Odur ki, burdakı müraciət bir növ sizə də aiddir ki, Quranı qəbul etmədiyiniz üçün sizin dininiz sizə, bizim dinimiz bizə! )
Biz həmin islam dinindəyik ki, ALlah ondan başqasını qəbul etməyəcək.
Allah buyurur :
Allah yanında (haqq olan) din, əlbəttə, islamdır. Kitab verilmiş şəxslər (yəhudilər və xaçpərəstlər) ancaq (bu dinin həqiqi olduğunu) bildikdən sonra aralarındakı paxıllıq üzündən ixtilafa (ayrılığa) başladılar. Allahın hökmlərini inkar edənlərlə, şübhəsiz ki, Allah tezliklə haqq-hesab çəkəcəkdir.
Siz isə sapıq Ələsgəri dinindəsiniz ki, İSlamda deyilsiz! ) Odur ki, sizdən öz dininiz qəbul edilməyəcək. Deməli, sizə öz dininiz, bizə də öz dinimiz - yəni, Allahın, Muhəmmədin (s.a.s) dini, islam dini! )
Haci Kazim Ibrahimoglu yazıb:1. De: "Ey kafirlər!
Bu barədə geniş izahı bir əvvəlki postumuzda sizə izah etdik . Bir balaca da xatırlatma edək! Burda "de" əmri Muhəmmədə (s.a.s) verilib, Kazıma yox! )
Təbii ki, bu sözləri sən də təkrarlaya bilərsən. Amma, bu sözləri Allahın rəsulu Muhəmməd (s.a.s) deyərkən haqlıdır. Sən və sənin kimi digər yalançılar bu sözləri təkrarlasa haqlı deyilsiz! )
Çünki, sən desən də, deməsən də , biz bilirik ki, sən bizim ibadət etdiyimizə ( Allaha ) ibadət etməzsən!)
Sən bizim itaət etdiyimizə (Allaha ) itaət etməzsən! )
Sənin üçün öz dinin ( sapıq ələsgəri dini ) bizim üçün öz dinimiz ( ALlahın dini olan İslam dini ) var! )
Yəni, sən bunu təsdiq etsən də, inkar etsən də, bu belədir )
Haci Kazim Ibrahimoglu yazıb:https://www.youtube.com/watch?v=YyXQoBFOg6k&feature=share
Bismilləh!
1. Əvvəla, qısa xatırlatma edim ki, bütün zındıqların, kafirlərin, nasibilərin, sionistlərin, hegemonların, masonların, vahabilərin bir dərdi var : ŞİƏLİK! )
Səbəbi də məlumdur : ŞİƏLİK - elə gerçək İSLAMDIR! )
Odur ki, sizin şiələrə qarşı bir cəbhədə birləşib bir bulağdan su içməyiniz təbiidir ! )
2. Bir kitabdan bir cümlə ilə müəllif haqqında ümumi bir fikrə gəlmək çətin olduğu kimi , bir proqramdan da 26 saniyəlik video görüntü ilə alim haqqında ümumi bir fikir söyləmək olmaz! )
Amma bu fikrə düşənlərin halı aşağıdakı iki haldan biridir :
Ya cahildi , bilmədən edir.
Ya yalançıdır, bilərəkdən "kəsir-doğrayır"
Heç bir halda üzrü qəbul deyil!
3. Əli Kurani (Allah onu hifz eləsün! ) bir proqramda çıxış edir ki, o proqramı - əgər cəsarətiniz çatsa ki bütöv yerləşdirəsiz - izləsəz məlumunuz olar ki, söhbət əslində nədən gedir.
4. Əli Kurani ( ALlah onu hifz eləsün! ) burda KİMDƏNSƏ SİTAT GƏTİRMİŞ DƏ OLA BİLƏR!
Məsələn, deyək ki, bir nəfər Allahı inkar edən ateistlər haqqında danışır, onların fikrini deyir. Bu əsnada "ateistlərdən filan alim yazır : "Mən deyirəm ki, Allah yoxdur" " demiş olsun. Amma, hansısa bədbəxt sırf yalançı olduğu üçün "ateistlərdən filan alim yazır" sözünü kəsir, "Mən deyirəm ki, Allah yoxxdur" sözünü saxlayır. Beləcə, bu 24-25 saniyəlik görüntüdə elə təsəvvür yaranır ki, guya , bu fikir alimin öz fikridi ))
Bax, sizin belə etmədiyiniz nə məlumdur ? )))
5. Əli Kurani ( ALlah onu hifz eləsün! ) çox gözəl şəkildə izah edir və çox düz buyurur!
Çıxışda isə məqsəd "Ya Allah" , yaxud, "Ya Əli" demək deyil. Məqsəd "Lə ilahə illəllah" kəlməsini qəbul edib , imaməti qəbul etməməkdən gedir. Amma, bu iki anlayışı "Ya Allah" ( "lə ilahə illəllah" kəlməsi, yəni, tövhid ) və "Ya Əli " ( İmamət məsələsi ) kimi izah edir!
Məqsəd də elə budur ! Vəssəlam! )
Bu da çox doğru fikirdi! )
Bəli! İmamət "Lə ilahə illəllahın" şərtlərindən biridi.... "Lə ilahə illəllah" tovhiddir. Onun əksi şirkdir! )
Məgər "lə ilahə illəllah"-ın qeydsiz, şərtsiz olduğunu inkar eədn var ki ? )
6. BU videonu hazırlayanların dərdi nə Allaha şərik qoşmaq təhlükəsidir, nə də islamın təhlükədə olması ) Çünki, videonı yerləşdirənin düşmənçiliyi ZAHİRƏN İran ilədir. Niki də belədir. "İrantehlikesi"...Əslində isə düşmənçiliyi ŞİƏLİKLƏ yəni, gerçək islamladır )
İndi isə bu videonun "şərhində" yazdığı son cümləyə diqqət edək və bu yalançının açıq-aşkar xəbisliyini görək )
Yazır :
Bu videoda Şii Ayetullah Hz. Ali'ye ilahlık isnad ederek, Hz. Ali'nin de tevhid inancının bir parçası olduğunu anlatıyor.
Axı, Əli Kurani Əliyə (ə) harda ilahlıq nisbət etdi ? )
Məgər "Ya Əli" demək, Əlini (ə) ilah bilməkdir ? )
2.
Nitekim birçok Şia kolu Hz. Ali'ye ilahlık isnat etmektedir.
Bu da böyük yalan və iftiradan başqa bir şey deyildir )
Çünki, heç bir şiə qolu Əlini (ə) Allah bilmir! ) Bu açıq-aşkar iftiradan başqa bir şey deyildir )
İndi burda nasibilər bir irad bildirə bilərlər )
Deyə bilərlər ki, "əgər söhbət Əli(ə)-dən gedirsə, Əli (ə) sevgisindən gedirsə, mütləq onlar şiələrdir, deməli, Əlini (ə) ilahlaşdıranlar şiədirlər" )
Yaxşı, bəs necə olur ki, adi halda Əlinin (ə) sevgisindən söhbət gedərkən vahabilər özlərinin də Əlini (ə) sevdiklərini iddia edirlər, amma, sapıq şəkildə Əliyə (ə) məhəbbətdən söhbət gedərkən , Əlini (ə) ilah bilənləri şiələrə nisbət verirlər ? )
Əgər deyilsə ki, "biz Əlini ilah bilənləri özümüzdən bilmirik" ,bilin ki, biz də onları özümüzdən bilmirik )
Hər bir halda .. Kİm iddia edirsə ki, Əlini (ə) ALlah bilən şiə qolundandır, biz də iddia edə bilərik ki, yox, elə bu onların öz məzhəblərinin qollarından biridir )
3. Hətta, onların Şiə qollarından biri olduğunu qəbul etsək belə, "bir çox şiə qolu"-nun bu əqidədə olmasını söyləmək açıq-aşkar yalandan başqa bir şey deyildir )
4. Hətta, Əli Kuraninin (Allah onu hifz eləsün! ) Əlini (ə) İlah bilməsi doğru olsa belə ( halbuki, bu açıq-aşkar iftiradır və bu videodan açıq-aşkar bunu görmək mümkündür ) , Əli Kuraninin ( ALlah onu hifz eləsün! ) fikrini bütün məzhəbə aid etmək olmaz! ) Çünki, hər kəs bilir ki, şiələr Əlini(ə) ilah yox, ilahın vəlisi, yəni, Vəliyyullah bilirlər )
Haci Kazim Ibrahimoglu yazıb:https://www.youtube.com/watch?v=YyXQoBFOg6k&feature=share
Bismilləh!
1. Əvvəla, digər video haqqında dediklərimiz bu video üçün də keçərlidir. Yəni, bu bütöv bir veriliş deyildir, verilişdən bir kəsintidir ki, bu sitat da ola bilər ki, danışan kimsə öz fikrini yox, əksinə, nasibilərin şiələr haqqında iddia etdiyini söyləyir )
Əgər bunun əksini iddia edirsizsə və əgər cəsarətiniz çatırsa, buyurun verilişin, çıxışın bütöv versiyasını yerləşdirin! )
2. Bu videonu hazırlayıb yotuubedə yerləşdirən nasibi öz vahabi əqidəsindən qaynaqlanan bir xəbisliklə böyük yalan danışıb və iftira atıb ) Çünki, BÜTÜN ŞİƏLƏRİN ADINDAN bu cür iddiada bulunmaq ki, şiələrin Ömərə nifrəti İRANI tutmağa görədir, bu söz yalandır ) Çünki, Şiəlik İranda yaranmayıb və şiələr də təkcə iranlılar deyildirlər ) Dünyanın hər bir yerində şiə vardır )
3. İRANININ VƏ İNRANLILARIN ÖMƏRƏ İRANI TUTDUĞUNA GÖRƏ nifrət bəsləməsi məsələsi, yalan və iftiradan başqa bir şey deyildir. ) Çünki, İRAN və İRANLILARDAN tarix boyu o qədər sünni alimləri yetişiblər ki, Öməri "öpüb gözlərinin üstünə qoyublar" ) Yaxşı, əgər İran və iranlılar Ömərlə buna görə düşmənçilik edən idilərsə, bəs nəyə görə ordan ÖMƏRSEVƏRLƏR də çıxırdı ? Məgər onlar iranlı deyildilər ? )
Necə olur ki, kim Öməri sevirsə haqq yolunda olduğuna görə, kim ona nifrət edirsə, ÖMƏR İRANI FƏHT ELƏDİYİNƏ görədir ? ))
4. Onda belə çıxır ki, Əli (ə) də İranlı olub... )) Çünki, o da Ömərə nifrət edir, onu yalançı, xain və s. bilirdi ) özü də bu Hədisi Muslim öz səhih kitabında yazıb səhih bilib, Ömər də bu sözü təsdiq edib )
Şiələrin Əbu Bəkrə, Ömərə, Osmana, Muaviyyəyə, yezİTƏ nifrəti buna görədir ki, Onların hamısı əhli-beyt (ə) məqamını qəsb ediblər ) VƏssəlam! ) Kim İranlıların Ömərə İRANI FƏTH ETDİYİNƏ GÖRƏ nifrət etdiyini söylərisə, bu açıq - aşkar yalandan başqa bir şey deyildir )
5. Bu iddianın yalan olmasının bir başqa dəlili də budur ki, Əlinin (ə) məsləhəti ilə Ömər Salmanı İrana-Mədainə vali təyin edir ) Əgər İranlılar iranın fəth edilməsinə görə Ömərə nifrət etsəydilər, o zaman gərək Salman Farsiyə də nifrət edərdilər ) Çünki, Salman həmin Ömərin valisi idi ki, irana göndərilmişdi )
6. BU iddianın yalan olmasının bir başqa dəlili də budur ki, Ömər irana ordu çəkəndə, əgər Əlinin (ə) məsləhəti olmasaydı, mümkün idi ki, müsəlmanlar uduzsunlar , beləliklə daha çox müsəlman qanı axıb məğlubiyyət ilə nəticələnsin. Məhz Əlinin (ə) dəyərli məsləhətləri ilə bu baş vermədi. Deməli, İranlılar Ömərdən qabaq gərək Əliyə (ə) nifrət edəydilər ki, əgər Əli (ə) olmasaydı, Ömər həlak olardı )
Bir sözlə, "iranlılar Ömərə İranın fəthinə görə nifrət edir" sözün mənasız iddiadan başqa bir şey deyildir ki, İslam düşmənləri söyləyirlər )
7. BUndan əlavə, bütün bu dəlilllərimiz olmasaydı belə, iddia edən tərəf öz iddiasını sübut etməlidir ki, bunu da sübut edə bilirlərsə ki, məhz buna görə Ömərə nifrət edir iranlılar buyursunlar) halbuki, Ömərə nifrət edilməsi üçün yetərincə dəlil var ki, nifrət edənlərin ilki də məhz elə Fatimə (s.a) və Əli(ə)-dir. Bu barədə sünni mənbələrində yetərincə səhih hədislər mövcuddur.
8. BUndan əlavə, videoda çıxış edənin kimliyi məlum deyildir )
9. Kimliyi məlum olsa da, bu fikrin onun öz fikri olması uzaq ehtimaldı, hətta, ehtimal olunması ağla batan deyil. Bir halda ki, bu videonu nasibi hazırlayıb, buna heç inanmaq olmaz )
10. Əvvəla, əyninə hər ağ xalat geyinən həkim hesab edilmədiyi kimi hər şiə kimi geyinən də şiə hesab edilmir )
11. Bu adamın kimliyi məlum deyil, bəs görəsən onun ayətullah olması necə məlumdur ? ) Əgər ayətullah olması məlumdursa, kimliyi necə olur ki, məlum olmur ? ))
12.... Bu videonu hazırlayan nasibinin yalanından biri də budur ki, bu "ayətullah" iranlı deyildir, ərəbdir. Böyük ehtimalla da ya iraqlıdır, ya da suriyalıdır. Yox, əgər deyilsə ki, "əsli iranlıdır" , o zaman əslini bilən, ayətullah olmasını bilən, necə olur ki, kimliyini bilmir ? ))
13... Bu videonu hazırlayan həqiqətən də kəzzəbin ( yalançının ) yekəsidir digər nasibi qardaşları kimi ))
Çünki, videonun sonunda çıxış edənin fikrini təhrif edib yazıblar :
"İşte şiilerin nefretinin sebebi ve özeti budur" )
halbuki, çıxış edən belə demir ) Çıxış edən deyir :
" Fə həziihi əsas nəzəriyyə biixtisar va nətəic. Nətəic..."
"Bu ( aliminin haqqında danışdığı- MUT. ) NƏZƏRİYYƏNİN və nəticələrin ixtisarla , yığcam şəkildə olan əsasıdır. Nəticələr..."
Açıq-aşkar görünür ki, burda şiə adı çəkilmir )
Əksinə burda HANSISA bir NƏZƏRİYYƏDƏN söhbət gedir. HANSISA məzhəbinmi deyək, dininmi deyək, məsələyə olan baxışından, nəzərindən, nəzəriyyəsindən, gəldiyi nəticədən söhbət gedir )
Məsələnin, maraqlı tərəfi budur ki, ola bilər ki, çıxış edən sözünün davamında bu fikirlərin hansı məzhəbə məxsus olduğunu açıqlayır )
Məsələn, cümlə belə tamamlana bilərdi :
" FƏ həzihi əsas nəzəriyyə biixtisar və nətəic. Nətəic (ul-vahhəbiyyə ) "
" Bu ( haqqında danışılan ) NƏZƏRİYYƏNİN və NƏTİCƏLƏRİn ixtisarla, yığcam şəkildə olan əsasıdı. VAHABİLƏRİN GƏLDİYİ NƏTİCƏLƏRİn. "
Maraqlıdır elə deyilmi ? )
Əgər bu videonu hazırlayan yalançı doğru danışırsa, niyə görə çıxış edənin sözünü səhv tərcümə edir ? )
Bundan əlavə, niyə görə çıxış edənin sözünün kəsir ki, görək söhbət hansı məzhəbdən gedir ?)
Kazım, deməli, bu yalanıvız da belə ifşa oldu )
Sən ki, "rəsul"-san, lap deyək ki, bilərəkdən bu videoları yerləşdirməmisən, bilməmisən eləmisən. Bəs necə olur ki, məsələnin həqiqətini ALlah sənə açıqlamır ? )
Əgər açıqlayıbsa, sən də bizə açıqla zəhmət olmasa! )
Əvvəlcə, ondan başla ki, de görək bu çıxış edən kimdir ? )
Haci Kazim Ibrahimoglu yazıb:https://www.youtube.com/watch?v=NGg6p8A0Nu4&feature=related
Kazım, ay Kazım ))
Sən ki, "hədis" qəbul eləmirsən, əsası hədislərdən yığılan , özü də uydurma hədislərdən yığılan bir çıxışı necə olur ki, bizim əleyhimizə dəlil kimi gətirirsən ? ))
1. Əvvəla, çıxış edən kimsə nəinki bizim nəzərimizdə heç sünnilərin də nəzərində islam alimi deyildir və sözü mütləq olaraq huccət deyildir )
2. Onun İrana səfərləri və orda baş verənlər haqqında dnaışdıqlarına iki ədalətli şahid gətirməlidir ki. əgər varsa belə bir iddianın sübutu buyurun gətirin! ) Nə qədər ki, sübut olunmayıb, boş iddiadır ) Ver 5-10 manat sən də çıx efirə, ağzıva gələni danış! )
3. Bəli! Biz övladlarımıza "Əbu Bəkr, Ömər, Osman , Aişə" adlarını qoymamışıq, ona görə ki, bunların hamısı bir yolla əhli-beytə qarşı düşmənçilik edib )
Əbu Bəkri xanım Fatimə (s.a) ömrünün sonuna kimi dindirməyib və ondan qəzəbli şəkildə dünyasını dəyişib.
Əbu Bəkri və Öməri Əli (ə) yalançı , xain və s. bilib.
Xanım Aişə Əliyə (ə) qarşı savaşıb.
Osman da digərləri kimi zalim olub və ən əsas dəlillərindən biri də Əbu Zərrin (r.a) ona qarşı çıxması idi. Əlinin (ə) onun qorunmasını istəməsi və Həsəneyni (ələyhuməssələm ) onun muhafizəsinə göndərməsi Osmanın canı xatirinə yox, fitnənin qarşısının alınması üçün idi. Yəni, Həsəneyn (ə) Osmanın yaşaması üçün yox, ümmətin arasına fitnə düşməməsi üçün orada idilər )
Ümmu Gülsümün Ömərə verilməsi məsələsində hələ sünni mənbələrinin özündə ziddiyyətlər N qədərdi o ki, qaldı şiə mənbələrində...
Şİə mənbələrində, şiə alimlərinin nəzərində bu məsələ ixtilaflıdır və mütləq olaraq icma edilməyib ki, Əli (Ə) qızını Ömərə verib )
Özlərinə sünni deyənlərin bu barədə nə deməsi zərrə qədər də önəmli deyildir )
Əgər qızını veribsə də, məcbur olub verib və şiə mənbələrində məsələ məhz bu cürdür. Maraqlı deyil sünni mənbələri məsələni necə izah edir. "Öməri çox istəyirdi deyə verib" sözü tamamilə batil fikirdi. Çünki, Muslim öz səhihində təsdiq edir ki, Əli (ə) Öməri yalançı , xain və s. bilirdi )
Bu fikir "Əli (ə) qızını məcbur olub verib" sözünün tamamilə təsdiq edir )
Həm də bu fikir həm Quranla , həm də ( sünni və şiə mənbələrinə əsasən ) sünnətlə muvafiqdir )
3. Nuhun (ə) oğlu olmaq kimsəni cəhənnəm odundan xilas edə bilməz, o ki, qaldı Əlinin bacanağı olmaq ) Bəs peyğəmbərin (s.a.s) kafir əmisinə nə deməli ? )
Ona qalsa Zubeyr də peyğəmbərin (s.a.s) bacanağı idi. Amma, Əliyə (ə) qarşı çıxmışdı. Amma, peyğəmbər (s.a.s) Əliyə (ə) qarşı çıxmamışdı )
İndi Zubeyr peyğəmbərin (s.a.s) bacanağı olub deyə, "kəsdiyi başa sorğu sual" yoxdu ? ))
Bir yığın mənasız adamlar efirə çıxıb ağzına gələni danışır, bir yığın mənasız adam da onlardan sitat gətirir! )
4. Bütün bunlardan əlavə... BUnların sənə nə dəxli var ki, Kazım ? )
Orda elə hadislərdən dnaışılır ki, heç biri Quranda yoxdur və siz də Quranda olmayan şeyləri nağıl adlandırısız ) Noldi ? ) indi nöşün nağıllardan sitat gətirirsən ? )
Kazım, Allahın izni ilə üç yalanıvızın üçü də ifşa olundu )
Həm də bir incə məsələ var idi ki, o hamıya aşkar oldu! )
Vahabilərlə siz eyni cəbhədəsiz ) İkiviz də yalançı, sapıq əqidə sahibisiz )
N_ن_N yazıb:Haci Kazim Ibrahimoglu yazıb:(1).İsmi ilə Allahın – Rəhmanın, Rəhimin! De: «Ay əhli kafirlər! (2).Etmərəm ibadət sizin ibadət etdiyinizə (3) və etməzsiniz ibadət mənim ibadət etdiyimə (4) və deyiləm edən ibadət, nə ki, ibadət edirsiniz (5) və etməzsiniz ibadət, nə ki, mənim ibadət etdiyimə - (6) sizin dininiz sizin üçün və mənim dinim mənim üçün!»
Bu ayə haqdır. Amma, sən batil məqamda işlətmisən. Bu ayədə bu sözləri deyən peyğəmbərdi (s.a.s). Yəni, bu sözləri QURANI QƏBUL ETMƏYƏNLƏRƏ DEMƏYİ əmr edən Allahdır ki, bu əmri Muhəmmədə (s.a.s) verib Kazıma yox! )
2. Kazım isə bu sözlərin şamil olunduğu kimsələr sırasında ola bilər, peyğəmbərlər sırasında yox. Çünki, Quran və sünnə Muhəmmədin (s.a.s) sonuncu peyğəmbər olduğunu bildirir, siz isə bunu - deməli, Quranı inkar edirsiz )
Odur ki, burdakı müraciət bir növ sizə də aiddir ki, Quranı qəbul etmədiyiniz üçün sizin dininiz sizə, bizim dinimiz bizə! )
Biz həmin islam dinindəyik ki, ALlah ondan başqasını qəbul etməyəcək.
Allah buyurur :
Allah yanında (haqq olan) din, əlbəttə, islamdır. Kitab verilmiş şəxslər (yəhudilər və xaçpərəstlər) ancaq (bu dinin həqiqi olduğunu) bildikdən sonra aralarındakı paxıllıq üzündən ixtilafa (ayrılığa) başladılar. Allahın hökmlərini inkar edənlərlə, şübhəsiz ki, Allah tezliklə haqq-hesab çəkəcəkdir.
Siz isə sapıq Ələsgəri dinindəsiniz ki, İSlamda deyilsiz! ) Odur ki, sizdən öz dininiz qəbul edilməyəcək. Deməli, sizə öz dininiz, bizə də öz dinimiz - yəni, Allahın, Muhəmmədin (s.a.s) dini, islam dini! )
Bəqərə--130. Səfeh olanlardan başqa kim İbrahimin dinindən üz çevirər? Biz onu dünyada elçi seçdik. Şübhəsiz ki, o, axirətdə də əməlisalehlərdən olacaqdır.
N_ن_N yazıb:Haci Kazim Ibrahimoglu yazıb:1. De: "Ey kafirlər!
Bu barədə geniş izahı bir əvvəlki postumuzda sizə izah etdik . Bir balaca da xatırlatma edək! Burda "de" əmri Muhəmmədə (s.a.s) verilib, Kazıma yox! )
Təbii ki, bu sözləri sən də təkrarlaya bilərsən. Amma, bu sözləri Allahın rəsulu Muhəmməd (s.a.s) deyərkən haqlıdır. Sən və sənin kimi digər yalançılar bu sözləri təkrarlasa haqlı deyilsiz! )
Çünki, sən desən də, deməsən də , biz bilirik ki, sən bizim ibadət etdiyimizə ( Allaha ) ibadət etməzsən!)
Sən bizim itaət etdiyimizə (Allaha ) itaət etməzsən! )
Sənin üçün öz dinin ( sapıq ələsgəri dini ) bizim üçün öz dinimiz ( ALlahın dini olan İslam dini ) var! )
Yəni, sən bunu təsdiq etsən də, inkar etsən də, bu belədir )
95. De: "Allah doğru söylədi. Odur ki, İbrahimin hənif dininin ardınca gedin. O, müşriklərdən deyildi".
N_ن_N yazıb:Kazım, Allahın izni ilə üç yalanıvızın üçü də ifşa olundu )
Hud--(31).Mən demirəm sizə: “Allahın xəzinələri mənim yanımdadır” və “Qeybi bilirəm” və demirəm: “Mən mələyəm” və demirəm o kəslərə ki, sizin gözünüzdə alçaqdırlar, “Allah onlara xeyir verməyəcək”. Allah onların nəfslərində olanı bilir. Onda mən zalimlərdən olaram!»
31. Mən sizə demirəm ki, Allahın xəzinələri mənim yanımdadır. Mən qeybi də bilmirəm. Mən sizə demirəm ki, mən mələyəm. Mən sizin xor baxdığınız kəslərə demirəm ki, Allah onlara əsla xeyir verməyəcəkdir. Onların canında nələr olduğunu Allah daha yaxşı bilir. Əks təqdirdə, sözsüz ki, mən zalımlardan olardım".
3 səhifə (Cəmi 5 səhifə) • 1, 2, 3, 4, 5
3 səhifə (Cəmi 5 səhifə)