www.ibrahimi.biz
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

peygember olmaq

4 posters

peygember olmaq Empty peygember olmaq

Yeni mövzu  maqadan B.e. Fev. 20, 2012 8:16 pm

siz yeni peygembersiniz?

maqadan

İsmarıc sayı : 2

Əvvələ qayıt Aşağa gitmek

peygember olmaq Empty Geri: peygember olmaq

Yeni mövzu  Hacı Kazım Ibrahimoğlu Ç.a. Fev. 21, 2012 5:09 am

Allahın salamı olsun!
Biz yeni deyilik,hər zaman Allahın rəsulları olub,lakin yalan sayıblar.
Quran oxusan görərsən ki,Quranda peyğəmbər yox,rəsul var...

(46)əl-Əhqaf surəsi--(9).De: «Mən yeni deyiləm rəsullardan və mən bilmirəm ki, mənimlə sizin işiniz nə olacaqdır. Mən ancaq tabe oluram nə ki, vəhy olunur mənə və mən ancaq nəzərə çatdıranam aşkar!»

(10)Yunus surəsi--(47).Külli ümmət üçün rəsul var. Onda ki, gəldi onların rəsulları, aralarında insafla hökm olunar və onlara zülm olunmaz!

sualın olsa,buyur..
Həmd Allah üçündür!

Hacı Kazım Ibrahimoğlu

İsmarıc sayı : 264
Şəhər/ölkə : Bekke

Yeni mövzu  Yusif_Kazim_İbrahimoglu C. Mar. 09, 2012 12:42 am

ALLAH-ın Salamı olsun seçib qaldırdığı rəsullarının, nəbilərinin üzərində.ALLAH-ın Salamı olsun ALLAH rəsulu Kazım-ın üzərində.

Yusif_Kazim_İbrahimoglu

İsmarıc sayı : 298

Yeni mövzu  N_ن_N Ç.a. İyul 10, 2012 6:19 pm

Olsun sizin üzərinizə Allah salamı, rəhməti və bərəkəti ey Allahın rəsulları (ə) !

Sizə bir sualım var :

Mən də özümü "Allahın rasulu" elan edə bilərəmmi ?

Allahın rasulu kimi mənə iman gətirərsizmi ?

N_ن_N

İsmarıc sayı : 375

Yeni mövzu  Yusif_Kazim_İbrahimoglu Çər. İyul 11, 2012 6:37 am

Mən də özümü "Allahın rasulu" elan edə bilərəmmi ? ----- ALLAH istəməsə ,özünüz elan edə bilməzsiniz, ALLAH bilir öz səfirliyini- rəsulluğunu harda qərar verir.:-6-cı surə-(124).Onda ki, gəldi onlara ayət, deyirlər: «Biz inanmarıq, ta o şeyin misli ki, Allahın rəsullarına verilib, bizə verilməyə!» Allah yaxşı bilir öz səfirliyini harada qərar versin. Isbat edəcək o kəslərə ki, cərimə olunmuşlardır, alçaqlıq, yanında Allahın və əzab şiddətli nə ilə oldular məkrlilər!

Allahın rasulu kimi mənə iman gətirərsizmi ?------
(43).Deyirlər o kəslər ki, kafirdirlər: «Sən mürsəl deyilsən!» De: «Kafidir Allahın şahidliyi mənimlə sizin aranızda və o kəsin ki, onun yanında kitabdan elm var!»-- yanında kitabdan elmi olan və sənin rəsul olmağına şəhadət verən kəs, sənə beyət gətirən kəsdir.

Yusif_Kazim_İbrahimoglu

Yeni mövzu  N_ن_N Çər. İyul 11, 2012 9:44 pm

Yusif_Kazim_İbrahimoglu yazıb:Mən də özümü "Allahın rasulu" elan edə bilərəmmi ? ----- ALLAH istəməsə ,özünüz elan edə bilməzsiniz, ALLAH bilir öz səfirliyini- rəsulluğunu harda qərar verir.:-6-cı surə-(124).Onda ki, gəldi onlara ayət, deyirlər: «Biz inanmarıq, ta o şeyin misli ki, Allahın rəsullarına verilib, bizə verilməyə!» Allah yaxşı bilir öz səfirliyini harada qərar versin. Isbat edəcək o kəslərə ki, cərimə olunmuşlardır, alçaqlıq, yanında Allahın və əzab şiddətli nə ilə oldular məkrlilər!

Olsun salam rəsullarına Allahın!

Axı, siz yazdığınız ayədə elə yazılmayıb. Ayədə belə gəlib :

Onlara bir ayə gəldiyi zaman: “Allahın peyğəmbərlərinə verildiyinin (nübüvvətin, möcüzələrin) misli bizə verilməyincə biz iman gətirməyəcəyik!” – deyərlər. Allah peyğəmbərliyi hara (kimə) göndərəcəyini Özü daha yaxşı bilir. Günahkarlar Allahın hüzurunda etdikləri məkrlərə görə zillətə və şiddətli əzaba düçar olacaqlar!

Mən isə elə bir söz deməmişəm.

Mən sadəcə sual vermişəm :

"Mən də özümü Allahın rəsulu elan edə bilərəmmi ?"

Hə ya yox ? )

Bundan əlavə , məncə siz "peyğəmbər" sözünü axı inkar edirdiz, özünüzə rəsul deyirdiz elədirmi ? )

İNdi yuxarıdakı peyğəmbər sözünü niyə görə özünüzə aid edirsiz ki qardaş ? )

Əgər siz özünüzü rəsul elan edirsizsə, mən də özümü rəsul elan edə bilərəmi ?

Allahın rasulu kimi mənə iman gətirərsizmi ?------
(43).Deyirlər o kəslər ki, kafirdirlər: «Sən mürsəl deyilsən!» De: «Kafidir Allahın şahidliyi mənimlə sizin aranızda və o kəsin ki, onun yanında kitabdan elm var!»-- yanında kitabdan elmi olan və sənin rəsul olmağına şəhadət verən kəs, sənə beyət gətirən kəsdir.

Mən heç sizə dedimmi ki, siz mürsəl deyilsiz ? )

Niyə görə axı, demədiyim sözləri mənə nisbət verirsiz ? )

Axı, niyə görə sualıma cavab vermirsiz ? )

İnanıram ki, siz sualıma cavab verəcəksiz )

N_ن_N

Yeni mövzu  Yusif_Kazim_İbrahimoglu C.a. İyul 12, 2012 6:03 am

Bundan əlavə , məncə siz "peyğəmbər" sözünü axı inkar edirdiz, özünüzə rəsul deyirdiz elədirmi ? )

siz Quranın ərəbini oxuyursunuzmu?Ayədə peyğəmbər sözü yoxdur, ümumiyyətlə, Quranda peyğəmbər sözü yoxdur.Var rəsul, nəbi, mürsəl, nəzirun, bəşirun və s.

Ayədə isə belədir:"qalu lənnuminə hətta nutə mislə ma utiyə rusuluALLAH-i ALLAH-u ələmu həysu yəcəlu risalətəhu"----

"ələmu həysu yəcəlu risalətəhu"-- bilir öz risalətini harada etsin.Risalətəhu - "Onun göndərdiyi" deməkdir.ALLAH-ın göndərdiyi Onun nümayəndəsidir,elçisidir, səfiridir.

Yusif_Kazim_İbrahimoglu

Yeni mövzu  Yusif_Kazim_İbrahimoglu C.a. İyul 12, 2012 6:11 am

Mən isə elə bir söz deməmişəm.

Sizin dediyiniz elə ayədəki kimidir, məgər siz iman gətirmisiniz ? Siz deyirsiniz ki, mən ALLAH rəsulu olmaq istəyirəm- " özümü elan edə bilərəmmi" elə bu istəkdir.Məgər ALLAH-a iman gətirənlər rəsul olmaq üçünmü iman gətirirlər? Axı sizə yazdım, bunu ALLAH edir,Öz rəsulunu O seçir.

Yusif_Kazim_İbrahimoglu

Yeni mövzu  N_ن_N C. İyul 13, 2012 5:09 am

Yusif_Kazim_İbrahimoglu yazıb:Bundan əlavə , məncə siz "peyğəmbər" sözünü axı inkar edirdiz, özünüzə rəsul deyirdiz elədirmi ? )

siz Quranın ərəbini oxuyursunuzmu?Ayədə peyğəmbər sözü yoxdur, ümumiyyətlə, Quranda peyğəmbər sözü yoxdur.Var rəsul, nəbi, mürsəl, nəzirun, bəşirun və s.

Ayədə isə belədir:"qalu lənnuminə hətta nutə mislə ma utiyə rusuluALLAH-i ALLAH-u ələmu həysu yəcəlu risalətəhu"----

"ələmu həysu yəcəlu risalətəhu"-- bilir öz risalətini harada etsin.Risalətəhu - "Onun göndərdiyi" deməkdir.ALLAH-ın göndərdiyi Onun nümayəndəsidir,elçisidir, səfiridir.

Bəli oxuyuram!

Yoxdusa, bəs siz niyə görə peyğəmbər yazırsız ? )

Axı, siz özünüz peyğəmbər yazmısız! )

Mən yazmışam ? )

N_ن_N

Yeni mövzu  N_ن_N C. İyul 13, 2012 5:12 am

Yusif_Kazim_İbrahimoglu yazıb:Mən isə elə bir söz deməmişəm.

Sizin dediyiniz elə ayədəki kimidir, məgər siz iman gətirmisiniz ? Siz deyirsiniz ki, mən ALLAH rəsulu olmaq istəyirəm- " özümü elan edə bilərəmmi" elə bu istəkdir.Məgər ALLAH-a iman gətirənlər rəsul olmaq üçünmü iman gətirirlər? Axı sizə yazdım, bunu ALLAH edir,Öz rəsulunu O seçir.

Xeyr ayədəki kimi deyil!

Əlbəttə ki. iman gətirmişəm.
Mən demirəm mən Allahın rəsulu olmaq istəyirəm. Mən deyirəm ELAN EDƏ BİLƏRƏMMİ ?

Bundan əlavə ... lap tutalım ki, bu elə istəkdi ...

Məgər mən Allahın rəsulu olmağı istəyə bilmərəmmi ? Siz rəsul olmaq istəmirdiz amma rəsul olduz ? )

Siz necə rəsul olduz ? Deyin biz də o yolla rəsul olaq da ! Siz necə elədiz ki, Allah sizi rəsul seçdi ? )

Yollarını öyrədin də bizə də ! Xahiş edirəm )

Təşəkkürlər! )

N_ن_N

Yeni mövzu  Hacı Kazım Ibrahimoğlu Çər. İyul 18, 2012 6:44 pm

Sən ikiüzlülük edirsən axı...
Sən Muhəmməd ə.s-dan sonra rəsul olduğuna inanmırsan,ancaq özün rəsul olmaq istəyirsən!
Atalar məsəli_-- cibində yox urvalıq,könlündən keçir darğalıq!

Hacı Kazım Ibrahimoğlu

Yeni mövzu  N_ن_N Çər. İyul 18, 2012 8:08 pm

Haci Kazim Ibrahimoglu yazıb:Sən ikiüzlülük edirsən axı...
Sən Muhəmməd ə.s-dan sonra rəsul olduğuna inanmırsan,ancaq özün rəsul olmaq istəyirsən!
Atalar məsəli_-- cibində yox urvalıq,könlündən keçir darğalıq!

Təşəkkür edirəm ! Allah sizi islah eləsin!

Mən sizə sual vermişəm, siz də sualıma cavab verin!

Mənim əqidəmdə , yəni İslam əqidəsində sizlər yalançı, aferist, ikiüzlü, mürtəd , kafirsiz , nəyin ki, Allahın rəsulları )

Ola bilsin ki, sizə görə də biz beləyik )

Mən isə sizə sual vermişəm )

Mən özümü ALlahın rəsulu elan edə bilərəmmi ? )

Zəhmət olmasa sualıma cavab verin!

Əgər desəniz ki, "sən kafirsən" və s. bu cür cümlələr işlətsəz, elə siz də eləsiz! )

Bəs necə olur ki, siz özünüzü elan edə bilirsiz biz yox ? )

Əgər desəniz ki, "edə bilməzsən", bəs nəyə görə elan edə bilmərəm ? )

Təşəkkürlər! )

N_ن_N

Yeni mövzu  Yusif_Kazim_İbrahimoglu Çər. İyul 25, 2012 3:23 am

Mənim əqidəmdə , yəni İslam əqidəsində sizlər yalançı, aferist, ikiüzlü, mürtəd , kafirsiz , nəyin ki, Allahın rəsulları )

N U N ,sizin , sizdən əvvəlkilərdən heç bir fərqiniz yoxdur:
6--(10).Və əlbəttə, istehza rəsullarla səndən qabaq. Və haqladı o kəslərlə ki, məsxərəliləri onlardan nə ki, olurlar onunla istehzalılar. . (11).De: «Seyriniz ərzdə, sonra nəzəriniz necə olar aqibəti təkzibçilərin!» (34).Və əlbəttə, təkzib rəsulları səndən qabaq. Və səbri üzərində nə ki, təkzibin və əziyyətin, ta əta onlara yardımımız. Və yox mübadilə kəlmələri üçün Allahın və əlbəttə, gəldi sənə xəbərlərindən mürsəllərin. (37).Və deyirlər: «Əgər yox nazil üzərinə ayət Rəbbindən?» De: «Həqiqətən, Allah qadirdir üzərində ki, nazilə ayəti və lakin əksəri onların bilmir».
10--(39).Bəli, yalan sayırlar nə ilə ki, əhatəsizdirlər elmi ilə onun və gəlməyib onlara təvili onun. Belə yalan saydılar o kəslər ki, onlardan qabaq var idilər və nəzər sal necə oldu zalimlərin aqibəti? (41).Əgər səni yalançı saydılar, de: «Mənim əməlim mənim üçün, sizin əməliniz sizin üçündür. Siz mənim əməlimdən uzaq və mən də sizin əməlinizdən uzağam»(73).Yalançı saydılar onu və Biz nicat verdik ona və kim ki, gəmidə onunla var idi və Biz onları xəlifələr etdik və qərq etdik o kəsləri ki, yalan saydılar ayətlərimizlə Bizi. Nəzər sal necə oldu aqibəti nəzərlərinə çatdırılanların! (74).Sonra qaldırdıq ondan sonra rəsulları öz qoumlarına tərəf və gəldilər onlara bəyanatlarla. Bundan qabaq yalan saydıqlarına görə olmadılar onun ilə inananlar. Beləcə damğa vururuq həddi aşanların qəlblərinə!
11--(27).Onun qoumundan böyükləri - o kəslər ki, kafir idilər, dedi: «Biz görürük səni ancaq özümüz kimi bəşər və görürük sənə ancaq bizim içərimizdən ilk dəfədə tabe olan rəzilləri və sizdə özümüzə qarşı bir üstünlük görmürük. Bəli, biz zənn edirik ki, siz yalançısız!» (93).Ay qoumum! Hər nə sizin imkanınızda varsa, əməl edin və mən də əməl edərəm. Tezliklə biləcəksiniz ki, kimə yetişəcək rüsvayedici əzab və kim yalançıdır. Izləyin, həqiqətən, mən də sizinlə birlikdə izləyirəm».
15--(80).Əlbəttə, Daş əshabı yalançı saydı mürsəlləri.
16--(113).Əlbəttə, onlara özlərindən rəsul gəldi və onu yalançı saydılar. Yaxaladı onları əzab və onlar zalim idilər.
22--(42).Və əgər yalançı saydılar səni, fəqət yalan saymışdı onlardan qabaq qoumu Nuhun və Ad və Səmud. (43).Qoumu Ibrahimin və qoumu Lutun (44) və Mədyən əshabı. Və yalançı sayıldı Musa və Mən möhlət verdim kafirlər üçün, sonra tutdum onları və necə oldu Mənim inkar etməyim!
23--(26).Dedi: «Rəbbim, yardım et mənə, nə ilə ki, məni yalançı saydılar!» (39).Dedi: «Rəbbim, mənə yardım et nə ilə ki, məni yalançı saydılar».(44).Sonra göndərdik rəsullarımızı bir-birinin ardınca. Külli nə ki, gəldi ümmətə onun rəsulu, onu yalançı saydılar və Biz də göndərdik onların bəzilərini bəzisinin ardınca və onları hədislər etdik. Və Məhv olsun inanmayan qoum! (48).Və yalançı saydılar hər ikisini və oldular həlak olanlardan.
25--(19).Fəqət yalançı saydılar sizi nə ilə ki, deyirsiniz və siz bacarmazsınız kənar etməyə və yardım etməyə. Və kim sizdən zülm edərsə, Biz ona daddırarıq böyük əzabı. (37).Və Nuh qoumu elə ki, rəsulları yalançı saydılar, Biz də qərq etdik onları və etdik onları insanlar üçün ayət və Biz hazır etmişik zalimlər üçün ələmli əzab.
26--(105).Nuh qoumu mürsəlləri yalançı saydı. (117).Dedi: «Rəbbim, həqiqətən, qoumum məni yalançı saydı! (123).Yalançı saydılar Adlılar mürsəlləri. (141).Yalançı saydılar Səmudlular mürsəlləri. (160).Yalançı saydı Lut qoumu mürsəlləri. (176).Yalançı saydı Əykə əshabı mürsəlləri. (189).Yalançı saydılar onu və yaxaladı onları kölgəli günün əzabı. Həqiqətən o, əzəmətli günün əzabı idi.
29--(37).Yalançı saydılar onu və tutdu onları titrəmə. Sabahısı öz diyarlarında hərəkətsiz düşərək qaldılar.
34--(45).Yalan saydılar o kəslər ki, onlardan qabaq var idilər və yetişmədilər onlara əta etdiyimizin onda bir hissəsinə və yalançı saydılar rəsullarımı. Necə oldu Mənim inkar etməyim?
35--(4).Əgər səni yalançı saysalar, fəqət yalançı saymışdılar səndən qabaqkı rəsulları və Allaha tərəfdir qayıdışı əmrlərin. (25).Əgər səni yalançı saysalar, fəqət yalançı saydılar o kəslər ki, onlardan qabaq var idilər. Gəldi onlara rəsulları onların aydın bəyanatlarla və zəburla və nurlu kitabla.
36--(14).Onda göndərdik üzərinə onların ikisini və yalançı saydılar onların hər ikisini. Izzətləndirdik üçüncü ilə və dedilər: «Biz sizə tərəf mürsəllərik!» (15).Dedilər: «Siz, ancaq bəşərsiniz, mislimiz bizim. Nazil etmədi Rəhman şeydən. Siz ancaq yalan deyirsiz!»
37--(127).Və yalançı hesab etdilər onu və həqiqətən, onlar hazır olacaqlar,
38--(4).Təəccüb etdilər ki, onların özlərindən onlara nəzərə çatdıran gəldi. Və kafirlər dedilər: «Bu, yalançı sehrkardır!
40--(28).Dedi inanan bir kişi Firaun ailəsindən, hansı ki, öz imanını gizlədirdi: «Ə, siz qətlə yetirəcəksiniz o kişini ki, deyir: “Rəbbim mənim – Allahdır!” - və gəldi sizə bəyanatlarla Rəbbinizdən? Əgər o yalançıdırsa, onun yalanı öz əleyhinədir. Əgər o sadiqdirsə, sizə yetişər bəzi odur ki, vəd verir sizə. Həqiqətən, Allah hidayət etməz o kəsi ki, israfkar və yalançıdır!
50--(12).Yalan saydılar onlardan qabaq Nuh qoumu və Rəss əshabı və Səmud (13) və Ad və Firaun və qardaşları Lutun (14) və Əykə əshabı və Tubba qoumu. Küllisi yalançı saydı rəsulları və haqq oldu vədim.
54--(23).Yalan saydı Səmud nəzərə çatdıranları
67--(9).Deyərlər: «Bəli! Gəldi bizə nəzərə çatdıran və yalançı saydıq onu və dedik: “Nazil etməyib Allah bir şeydən. Siz ancaq zəlalətdəsiz böyük”».

Yusif_Kazim_İbrahimoglu

Yeni mövzu  N_ن_N Çər. İyul 25, 2012 8:57 pm

Yusif_Kazim_İbrahimoglu yazıb:Mənim əqidəmdə , yəni İslam əqidəsində sizlər yalançı, aferist, ikiüzlü, mürtəd , kafirsiz , nəyin ki, Allahın rəsulları )

6--(10).Və əlbəttə, istehza rəsullarla səndən qabaq. Və haqladı o kəslərlə ki, məsxərəliləri onlardan nə ki, olurlar onunla istehzalılar. . (11).De: «Seyriniz ərzdə, sonra nəzəriniz necə olar aqibəti təkzibçilərin!» (34).Və əlbəttə, təkzib rəsulları səndən qabaq. Və səbri üzərində nə ki, təkzibin və əziyyətin, ta əta onlara yardımımız. Və yox mübadilə kəlmələri üçün Allahın və əlbəttə, gəldi sənə xəbərlərindən mürsəllərin. (37).Və deyirlər: «Əgər yox nazil üzərinə ayət Rəbbindən?» De: «Həqiqətən, Allah qadirdir üzərində ki, nazilə ayəti və lakin əksəri onların bilmir».
10--(39).Bəli, yalan sayırlar nə ilə ki, əhatəsizdirlər elmi ilə onun və gəlməyib onlara təvili onun. Belə yalan saydılar o kəslər ki, onlardan qabaq var idilər və nəzər sal necə oldu zalimlərin aqibəti? (41).Əgər səni yalançı saydılar, de: «Mənim əməlim mənim üçün, sizin əməliniz sizin üçündür. Siz mənim əməlimdən uzaq və mən də sizin əməlinizdən uzağam»(73).Yalançı saydılar onu və Biz nicat verdik ona və kim ki, gəmidə onunla var idi və Biz onları xəlifələr etdik və qərq etdik o kəsləri ki, yalan saydılar ayətlərimizlə Bizi. Nəzər sal necə oldu aqibəti nəzərlərinə çatdırılanların! (74).Sonra qaldırdıq ondan sonra rəsulları öz qoumlarına tərəf və gəldilər onlara bəyanatlarla. Bundan qabaq yalan saydıqlarına görə olmadılar onun ilə inananlar. Beləcə damğa vururuq həddi aşanların qəlblərinə!
11--(27).Onun qoumundan böyükləri - o kəslər ki, kafir idilər, dedi: «Biz görürük səni ancaq özümüz kimi bəşər və görürük sənə ancaq bizim içərimizdən ilk dəfədə tabe olan rəzilləri və sizdə özümüzə qarşı bir üstünlük görmürük. Bəli, biz zənn edirik ki, siz yalançısız!» (93).Ay qoumum! Hər nə sizin imkanınızda varsa, əməl edin və mən də əməl edərəm. Tezliklə biləcəksiniz ki, kimə yetişəcək rüsvayedici əzab və kim yalançıdır. Izləyin, həqiqətən, mən də sizinlə birlikdə izləyirəm».
16--(113).Əlbəttə, onlara özlərindən rəsul gəldi və onu yalançı saydılar. Yaxaladı onları əzab və onlar zalim idilər.
22--(42).Və əgər yalançı saydılar səni, fəqət yalan saymışdı onlardan qabaq qoumu Nuhun və Ad və Səmud. (43).Qoumu Ibrahimin və qoumu Lutun (44) və Mədyən əshabı. Və yalançı sayıldı Musa və Mən möhlət verdim kafirlər üçün, sonra tutdum onları və necə oldu Mənim inkar etməyim!
23--(26).Dedi: «Rəbbim, yardım et mənə, nə ilə ki, məni yalançı saydılar!» (39).Dedi: «Rəbbim, mənə yardım et nə ilə ki, məni yalançı saydılar».(44).Sonra göndərdik rəsullarımızı bir-birinin ardınca. Külli nə ki, gəldi ümmətə onun rəsulu, onu yalançı saydılar və Biz də göndərdik onların bəzilərini bəzisinin ardınca və onları hədislər etdik. Və Məhv olsun inanmayan qoum! (48).Və yalançı saydılar hər ikisini və oldular həlak olanlardan.
25--(19).Fəqət yalançı saydılar sizi nə ilə ki, deyirsiniz və siz bacarmazsınız kənar etməyə və yardım etməyə. Və kim sizdən zülm edərsə, Biz ona daddırarıq böyük əzabı. (37).Və Nuh qoumu elə ki, rəsulları yalançı saydılar, Biz də qərq etdik onları və etdik onları insanlar üçün ayət və Biz hazır etmişik zalimlər üçün ələmli əzab.
26--(105).Nuh qoumu mürsəlləri yalançı saydı. (117).Dedi: «Rəbbim, həqiqətən, qoumum məni yalançı saydı! (123).Yalançı saydılar Adlılar mürsəlləri. (141).Yalançı saydılar Səmudlular mürsəlləri. (160).Yalançı saydı Lut qoumu mürsəlləri. (176).Yalançı saydı Əykə əshabı mürsəlləri. (189).Yalançı saydılar onu və yaxaladı onları kölgəli günün əzabı. Həqiqətən o, əzəmətli günün əzabı idi.
29--(37).Yalançı saydılar onu və tutdu onları titrəmə. Sabahısı öz diyarlarında hərəkətsiz düşərək qaldılar.
34--(45).Yalan saydılar o kəslər ki, onlardan qabaq var idilər və yetişmədilər onlara əta etdiyimizin onda bir hissəsinə və yalançı saydılar rəsullarımı. Necə oldu Mənim inkar etməyim?
35--(4).Əgər səni yalançı saysalar, fəqət yalançı saymışdılar səndən qabaqkı rəsulları və Allaha tərəfdir qayıdışı əmrlərin. (25).Əgər səni yalançı saysalar, fəqət yalançı saydılar o kəslər ki, onlardan qabaq var idilər. Gəldi onlara rəsulları onların aydın bəyanatlarla və zəburla və nurlu kitabla.
36--(14).Onda göndərdik üzərinə onların ikisini və yalançı saydılar onların hər ikisini. Izzətləndirdik üçüncü ilə və dedilər: «Biz sizə tərəf mürsəllərik!» (15).Dedilər: «Siz, ancaq bəşərsiniz, mislimiz bizim. Nazil etmədi Rəhman şeydən. Siz ancaq yalan deyirsiz!»
38--(4).Təəccüb etdilər ki, onların özlərindən onlara nəzərə çatdıran gəldi. Və kafirlər dedilər: «Bu, yalançı sehrkardır!
40--(28).Dedi inanan bir kişi Firaun ailəsindən, hansı ki, öz imanını gizlədirdi: «Ə, siz qətlə yetirəcəksiniz o kişini ki, deyir: “Rəbbim mənim – Allahdır!” - və gəldi sizə bəyanatlarla Rəbbinizdən? Əgər o yalançıdırsa, onun yalanı öz əleyhinədir. Əgər o sadiqdirsə, sizə yetişər bəzi odur ki, vəd verir sizə. Həqiqətən, Allah hidayət etməz o kəsi ki, israfkar və yalançıdır!
50--(12).Yalan saydılar onlardan qabaq Nuh qoumu və Rəss əshabı və Səmud (13) və Ad və Firaun və qardaşları Lutun (14) və Əykə əshabı və Tubba qoumu. Küllisi yalançı saydı rəsulları və haqq oldu vədim.
67--(9).Deyərlər: «Bəli! Gəldi bizə nəzərə çatdıran və yalançı saydıq onu və dedik: “Nazil etməyib Allah bir şeydən. Siz ancaq zəlalətdəsiz böyük”».

Allahın salamı olsuN!

Hacı, Yenə də qeyd edirəm!

onlara göndərilmiş peyğəmbərləri peyğəmbər olaraq qəbul etməyən ümmətlərin haqqında nazil olan, qəbul edilməyən peyğəmbərlərə təsəlli verilən ayələri öz xeyrinizə istifadə edib "böyük ustalıqla" məsələni öz "xeyrinizə" yönəltməyə çalışmaq "bacarığınız" var. Bu məlum məsələdir.

Odur ki, yazdığınız bu mübarək ayələrlə etməyə çalışdığınız yalnız və yalnız bu qəbildəndi.

Allahdan qorxusu olmayan istənilən aferistin, "maşennik"-in, hiyləgərin edə biləcəyi bir hərəkətdi sizin etdiyiniz )

Amma, unutmayın ki, "yalançı peyğəmbərlər" anlayışı da var. İNdi biz nə bilək ki, siz həqiqətən də Muhəmməd (s.a.s) peyğəmbər kimi bir peyğəmbərsiz, yoxsa, Museyləmətul-kəzzəb kimi bir "peyğəmbər"-siz ? )

Odur ki, xahiş edirəm, özünüzə aid olmayan ayələri öz xeyrinizə istifadə etməyə çalışmayın! )

N_ن_N

Yeni mövzu  N_ن_N Çər. İyul 25, 2012 9:07 pm

İndi isə Hacı, sualımı təkrar edirəm! )

Siz nəyə əsasən, hansı dəlilə əsasən özünüzü Allahın rəsulu elan etmisiz ?

Çünki, Allahın rəsullarının Allahın rəsulları olmasına dəlilləri var. Sizin isə bu barədə bir baaaaaaaaaaaaaalaca da olsa dəliliniz yoxdur. Yuxarıda dediyim metoddan istifadə etməklə insanların inanclarını istismar etməyə çalışırsız vəssəlam! )

Əgər belə bir dəliliniz varsa , buyur dəlilinizi gətirin ki, Qurani-Kərimdə deyilən ayələrdə "PEYĞƏMBƏRİNİ İNKAR EDƏN ÜMMƏTLƏR"-dən biri bizik!

Əgər dəlilin varsa , buyurun sübut edin ki, Qurani-Kərimdə "rədd edilən, qəbul edilməyən peyğəmbərlərdən" biri sizsiz!

Bilirsiz əziz Hacı!

Hələ də ağıllı insanların mövcud olduğundan , düşünmə qabiliyyətlərinin olduğundan şübhə etmədiyimə
görə, bu yazıları əgər islməyəcəksizsə, oxuyacağı təqdirdə açıq - aşkar görəcək ki, siz yalnız "böyük ustalıqla" bu metoddan istifadə edib özünüzü layiq olmadığınız halda ALlahın rəsulu adlandırırsız.

Yalnız cahil kimsələr Muhəmməd (s.a.s ) -dən sonra özünü peyğəmbər elan edər və yalnız cahil kimsələr onlara tabe olar!

Odur ki, bu barədə narahat deyiləm )

Olsun həmd rəbbinə aləmlərin! )

Mənim sizdən istədiyim dəlil konkretdi :

Hansı əsasla deyirsiz ki, Quran ayələrindəki "qəbul edilməyənlər rəsullar" zümrəsinə siz də daxilsiz ? )

Hansı əsasla deyirsiz ki, Quran ayələrindəki "peyğəmbəri qəbul etməyənlər" zümrəsinə biz də daxilik ? )

Bu o zaman doğru olar ki, siz həqiqətən də ALlahın rəsulu olasız! )

Bəs sizin ALlahın rəsulu olmağınıza dəliliniz nədir ? )

Əgər burda dəlil gətirmək əvəzinə yenə də həmin "ustalığınızdan" istifadə edib yuxarıdakı məzmunlu ayələrə qayıdacaqsızsa .. Hər şey aydndı ) Heç bir dəliliniz filan yoxdur. Eyni yerdə "kruq" eləməkdən başqa heç nə bilmirsiz )

Siz yuxarıdakı ayələrin həqiqətən də sizə şamil olub-olmamasını sübut etmək üçün Allahın rəsulu olmağınıza dəlil gətirməlisiz )

Artıq uzun müddətdi dəlil gözləyirəm, hələ də gətirməməsiz!

Bundan əlavə!

Sualımı təkrar edirəm :

Mən də özümü sizin kimi Allahın rəsulu elan edib , SİZİN "BÖYÜK SƏNƏTKARLIĞINIZDAN" istifadə edib Qurandakı "peyğəmbərlər haqqındakı" ayələri özümə, "kafirlər haqqındakı" ayələri isə məni qəbul etməyənlərə aid edib, başıma dəstələr yığıb onların pullarını XUMS-ZƏKAT ADI ALTINDA istismar edib özümə rahat həyat tərzi qurub, yaşaya bilərəmmi ? )

N_ن_N

Yeni mövzu  N_ن_N Çər. İyul 25, 2012 9:13 pm

Yusif_Kazim_İbrahimoglu yazıb:Mənim əqidəmdə , yəni İslam əqidəsində sizlər yalançı, aferist, ikiüzlü, mürtəd , kafirsiz , nəyin ki, Allahın rəsulları )

Bundan da əlavə Hacı!

Yuxarıdakı mübarək ayələr Nuh, Lut, Muhəmməd ( ALlahın salamı olsun hamısına. Bu gündən qiyamətin gününədək! ) və s. peyğəmbərlərə və onları qəbul etməyənlərə aiddir. Mən o ayələrdə Ələsgərin, sənin və sənin kimi özünü rəsul elan edən digərlərinin adını görmürəm!

Bundan əlavə!

Ayələrdə qınanlar da Yuxarıda adını sadaladığım peyğəmbərləri inkar edənlərdi. Mən o ayələrdə Ələsgəri, səni, və sənin kimi özünü rəsul elan edən digərlərini inkar edənlərin də qınandığını görmürəm! )

Zəhmət olmasa bu məsələyə də aydınlkıq gətirərsən! )

Bundan əlavə!

KONKRET - onları inkar edənləri Allah qınayır və bu barədə ayələrdən açıq-aşkar görünür.

KONKRET sizi inkar edənləri Allah qınayırmı ? )

Daha yenə də "biz rəsuluq, ayələr bizə aiddir" deməyəsiz )

Çünki, Ayələrin sizə aid olub-olmamasını hələ sübut etməlisiz! )

Cavab gözləyəcəyəm inşaAllah! )

Yenə də xatırladıram. Suallar çətin olsa ban verin, yazılarımı da siliN! ) birdən görüb eləyən olar )

N_ن_N

Yeni mövzu  Yusif_Kazim_İbrahimoglu C.a. İyul 26, 2012 5:53 am

Amma, unutmayın ki, "yalançı peyğəmbərlər" anlayışı da var.

haradadır bu anlayış?Quranda rəsulların yalançı sayılmaqları vardır.Və gətirdiyim ayələr də, bir misaldır ,siz "aferistlik"edərək orada Ələsgər A.S.-n, Kazım A.S-ın adını axtarırsınız!

Yusif_Kazim_İbrahimoglu

Yeni mövzu  Yusif_Kazim_İbrahimoglu C.a. İyul 26, 2012 5:54 am

Yenə də xatırladıram. Suallar çətin olsa ban verin, yazılarımı da siliN! ) birdən görüb eləyən olar )

Yəni siz belə edərdiniz!

Yusif_Kazim_İbrahimoglu

Yeni mövzu  N_ن_N C.a. İyul 26, 2012 6:07 am

Yusif_Kazim_İbrahimoglu yazıb:Amma, unutmayın ki, "yalançı peyğəmbərlər" anlayışı da var.

haradadır bu anlayış?Quranda rəsulların yalançı sayılmaqları vardır.Və gətirdiyim ayələr də, bir misaldır ,siz "aferistlik"edərək orada Ələsgər A.S.-n, Kazım A.S-ın adını axtarırsınız!

SubhanAllah! Bu anlayış tarixi fatkdır )

Amma, siz də gətirdiyiniz ayələri "aferistlik" edərək Ələsgər və Kazıma da aid etmək istəyirsiz )

İndi nə bilək ki, siz aferistlik eləmirsiz ? )

Dəliliniz nədir ki, o ayələr Ələsgər və Kazıma da şamil olunur.

Ələsgərin və Kazımın orda axtarılması ona görədir ki, görək bu ayələr həqiqətən onlara şamil olurmu ?

Ayələrdə onların adları yoxdur, deməli, onlara şamil deyil.

Yox, əgər sizin başqa dəliliniz varsa ki, mail olunur, buyurun sübut edin! )

2. Quranda rəsulların yalançı sayılmaqları var. Ələsgərin, Kazımın yox. Deməli, siz əvvəlcə sübut etməlisiz ki, Ələsgər və Kazım rəsuldu. Məhz bundan sonra iddia edə bilərsiz ki, bu ayələr onlara da şamil olunur.

Siz isə dəlil gətirə bilmirsiz. Heç gətirə də bilmirsiz.

Ancaq dəliliniz "mən şəhadət verirəm ki, belədir" və s. bu cür mənasız sözlərdi.

3. Siz Quranda olmayan heç bir şeyi qəbul etmirsiz guya ? )

N_ن_N

Yeni mövzu  N_ن_N C.a. İyul 26, 2012 6:08 am

Yusif_Kazim_İbrahimoglu yazıb:Yenə də xatırladıram. Suallar çətin olsa ban verin, yazılarımı da siliN! ) birdən görüb eləyən olar )

Yəni siz belə edərdiniz!

BU bir iddiadı yoxsa, vəhy ?

N_ن_N

Yeni mövzu  Hacı Kazım Ibrahimoğlu C. Sen. 21, 2012 4:26 am

9--(28).Ay o kəslər ki, inanırsınız! Həqiqətən, müşriklər nəcisdirlər. Bu ildən sonra gərək qadağan olunmuş məscidə yaxın olmasınlar! Əgər çatışmamazlıqdan xofunuz olsa, Allah Öz fəzlindən, əgər istəsə, sizi varlandırar. Həqiqətən, Allah Alimdir, Həkimdir!

Hacı Kazım Ibrahimoğlu

Yeni mövzu  Hacı Kazım Ibrahimoğlu C. Sen. 21, 2012 4:32 am

41-- (6).De: «Həqiqətən, mən, bəşərəm misliniz sizin. Vəhy edilir mənə ki, həqiqətən, İlahiniz Vahid İlahidir. Və istiqamət götürün Onun tərəfinə və Ondan bağışlanmaq istəyin. Vay olsun müşriklər üçün - (7) o kəslər ki, vermirlər zəkatı paklanmaq üçün və onlar axirət ilə kafirdirlər».

Hacı Kazım Ibrahimoğlu

Yeni mövzu  N_ن_N Ş. Sen. 22, 2012 2:54 am

Kazım , Quranda, bu ayədə və digər ayələrdəki "eşşək" misalı sizin kimilər üçün çəkilib )

Siz nə qədər Qurandan gözəl sifətləri özünüzə, pis sifətləri Allahın qullarına aid etsəz də, siz Quranı inkar edirsiz )

Sizin kimi Quranı inkar edənlər, kafirlər üçün də "eşşək" təbiri işlənib )

Onlar sanki vəhşi eşşəklərdir.

Sonra Allah buyurur :

Ey insanlar! Sizə bir məsəl çəkilir. Onu dinləyin. Şübhəsiz ki, Allahdan başqa ibadət etdikləriniz bir milçək belə yarada bilməzlər, hətta bunun üçün bir yerə yığışsalar belə. Əgər milçək onlardan bir şey götürüb aparsa, bunu ondan geri ala bilməzlər. (Bunu etmək )istəyən də aciz qalar, istənilən də!

Bu və digər ayələrdə KAFİRLƏR üçün üçün çəkilən "eşşək" sözü siz və sizin kimilərə şamil olunur )

İstəsən bütün Quran ayələrini bircə bircə yaz! QURANIN ŞƏHADƏTİNƏ GÖRƏ eşşəksiz ki, eşşəksiz! )

N_ن_N

Yeni mövzu  Sponsored content

Sponsored content

Əvvələ qayıt